På bilden: Vi som startade klubben 2021.
Maria Ahlström, Helga Une, Maria Sundin, Henrik Jakobsson, Josef Palas

OM OSS

Vi är en förening som välkomnar alla. Minnano betyder allas på japanska. 


Hos oss tränar alla med alla, från 8 år och uppåt.


Minnano aikidoklubb är en del av Svenska Aikidoförbundet och Riksidrottsförbundet. 

Styrelsen består av: 
Henrik Jacobsson, ordförande

Maria Ahlström, vice ordförande, träningsansvarig

Josef Pallas, sekreterare

Helga Une, kassör

Henrik Öhrström


Kontakta oss gärna om du har frågor, idéer och eller synpunkter.
E-post: info@minnano.se

INSTRUKTÖRER 

Maria Ahlström, 6 dan, dojo-cho (träningsansvarig)

"För mig är aikido mötet med människor och det där som händer när vi mötes i en teknik. Varje gång man tränar med någon så är det ju unikt - vi tränar på olika sätt och med olika attityder. Och vi har ju alla en dagsform så det gäller att göra något bra av det som händer just där och då - att vara i nuet.


Men viktigast av allt - man blir glad av aikido "

"Aikido är för mig övning i kommunikation. Då är det viktigt att vara tillåtande. När vi tillåter varandra att uttrycka oss, då får vi också möjlighet att öva oss i att lyssna. Det är först när jag lyssnar på din fråga som jag kan ge dig ett meningsfullt svar. "

Henrik Jacobsson, 5 dan

"Det är inte genom styrka, snabbhet eller attityd som man löser utmaningar i träningslokalen och i livet utanför. Utan genom förståelsen för vad som händer och varför. Att träna och undervisa aikido handlar för mig först och främst just om att förstå mig själv, andra och de situationer vi hamnar i så att vägen framåt kantas av värdighet, omtanke och samförstånd.
Ai-ki-do betyder trots allt ’vägen till harmoni’."

Josef Pallas, 5 dan

Henrik Lagerstedt, 4 dan

"När jag kliver på mattan finns bara det som händer där och då, ingenting som stör bara en gemensamglädje att få träna tillsammans.  

Jag finner styrkan i Aikido genom hållning, kroppskontroll och naturliga rörelser. Det tillsammans i rätt timing med rörelsen som kommer från partnern blir det bra energi och flöde. Min strävan är att ge energi, visa vägen och utmana för att alla ska hitta den lättaste vägen med naturliga rörelser. 

Aikidon ska vara energifull, följsam och mjuk. Då blir det bra fart alla blir varma och hela kroppen får träning."

Helga Une, 2 dan

"Jag tycker om att röra på mig och låta kroppen lära sig genom repetition. Ett bra aikidopass för mig har mycket rörelseglädje, fart och fläkt. Jag vill bli svettig och andfådd. Parträningen i aikido, utan vinnare eller förlorare, är en unik träningsform och vi hjälper varandra lära och utvecklas. Jag trivs när det respekteras att det finns en instruktör på mattan och att analyser och snack tas efter passet, över en kopp te.  Jag tycker om aikido där det tydligt framgår att det handlar om kampkonst, och för mig är det väl så viktigt att träna på attackformer och bra falltekniker som den graderade rollen."